Răspuns :
Traim in epoca consumului ,in consecinta oferta de marfa a comerciantilor este foarte diversificata si mai mare decat cererea .Cum fiecare comerciant deoreste sa-si vanda marfa ,ambalajul are un rol hotarator.
O marfa este mai vandabila ,cu cat ambalajul lui este mai practic ,mai estetic si mai deosebit . Astfel am ajuns sa fim coplesiti de munti de ambalaje .De fapt sunt gunoaie care, spre salvarea omenirii , am inceput sa le reciclam.
Astfel , plasticul care se degradeaza foarte greu ,incepe sa fie colectat si refolosit , la fel si hartia , aluminiul sau sticla.
Prin aceste actiuni de colectare ,nu numai ca salvam mediul de poluare cu gunoaie sau emisiile de gaze ale fabricilor care le produc ,dar salvam si paduri (lemnul din care se fabrica hartie).
Este imbucurator ca in multe tari (ex Germania , Franta ,..) s-a reintrodus ambalarea unor produse alimentare in sticle si borcane returnabile : apa minerala,laptele,iaurtul,berea,racoritoarele si altele.
Colectarea selectiva a deseurilor este un bine care il facem nu numai mediului dar , pe termen lung, si omenirii.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Ed. tehnologică. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!