Răspuns :
Din punct de vedere al nivelului general de dezvoltare, județul Gorj se află într-o poziție mai puțin favorabilă, deoarece regiunea din care face parte este caracterizată de un nivel de dezvoltare mai scăzut. El dispune de aproximativ 250.000 de hectare de teren agricol arabil și este unul dintre județele bogate în resurse naturale atât din punct devedere al cantităților cât și al diversității.
Judetul Gorj.
Vegetatie cuprinde pajisti alpine, paduri de conifere (brad, molid, pin), paduri de foioase (frasin, fag, artar, gorun), peste 2000 de specii de plante submediteraneene,
Solul este foarte afectat de procese de degradare naturala si antropica din toata tara. Solurile fac parte din clasa podzoluri, spodosoluri, soluri brune.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!