Răspuns :
xy-2x=-7
×(y-2)=-7
y-2=-7/x
Răspuns:
a) x(y-2)=-7 ; x=-1 ; y-2=7 ;y=9 ; x=1 ; y-2=-7 ; y=-7+2 ; y= 7=-5 ;
Explicație pas cu pas:
x=-7 ; y-2=1 ; y=3 ; x=7 ; y-2=-1 ; y=1 ; b) (x+3)²(1+x²-4x+4)=(x+3)²(x²-4x+5) ; x+3=0 ; x=-3 ; (x-1)(x-5=0 ; x-1=0 ; x=1 ; x-5=0 ; x=5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!