Răspuns :
Nu poti afla doar cu ajutorul intrebarii sj cu ajutorul cazurilor, de exmplu cazul V nu are f.s
Răspuns:Daca pui intrebarea la un verb, functia sintactica va fi de complement. Daca pui la un substantiv/pronume...va si un atribut. Complementul direct rasounde la intrebarile pe cine? si ce? Complementul indirect răspunde la întrebările de la/pt/la... (prepozitii)+cine/ce? Complementul de cauza raspunde la intrebarea din ce cauza?(evident) Complementul de scop... In ce scop?
Atributele pot fi:- substantivale, cand sunt exprimate prin substantiv. Acestea la randul lor sunt: prepozitionale(+prepozitie), genitivale(in cazul genitiv) apozitionale(cand arata o explicatie in plus, o apozitie)
- pronominale, cand sunt exprimate prin pronume... La fel mai departe ca si mai sus
- adjectivale, cand sunt adjective
- verbale, prin verb
- adverbiale, cand arata de unde sau cum sau cand :Fata DE ACOLO.
Cazul genitiv raspunde la intrebarile al/a/ai/ale cui?
Cazul dativ raspunde la intrrbarea cui?
Cazul acuzativ poate fi determinat de prezenta prepozitiilor:pt,de la, la cu,....
La cazul vocativ te uiti dupa cuvinte care exprima chemarea, sau adresarea pentru cineva:ANA, vino aici! Ele se despart prin virgula
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!