Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
10a+b+10b+c+10c+a=88, ⇒11a+11b+11c=88, ⇒11(a+b+c)=88, ⇒a+b+c=8
a,b,c≠0, deci (a,b,c)∈{(1,1,6),(1,6,1),(6,1,1),(1,2,5),(1,5,2),(5,1,2),(5,2,1),(1,3,3),(3,1,3),(3,3,1),(1,4,3),(1,3,4),(4,1,3),(4,3,1)}
10a +b +10b+c+10c+a=88
11a+11b+11c=88
11(a+b+c)=88
a+b+c=88:11
a+b+c=8
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!