Răspuns :
[3^7 × 3^10 + 2^201 : 2^106 - 5 × (5^2)^5] : (3^17 + 2^95 - 5^11) =
= (3^17 + 2^95 - 5 × 5^10) : (3^17 + 2^95 - 5^11) =
= (3^17 + 2^95 - 5^11) : (3^17 + 2^95 - 5^11) =
= 1
R: rezultatul este 1
[3⁷ × 3¹⁰ + 2²⁰¹ : 2¹⁰⁶ - 5 × (5²)⁵] : (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹¹) =
= (3⁷⁺¹⁰ + 2²⁰¹⁻¹⁰⁶ - 5 × 5¹⁰) : (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹¹)
= (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹⁰⁺¹) : (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹¹)
= (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹¹) : (3¹⁷ + 2⁹⁵ - 5¹¹)
= 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!