Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(-∞ , -3) ∪ {2/3} => 2/3 este numarul cel mai mare .
Daca se cere cel mai mare numar intreg acesta este:
-4 daca intervalul este deschis (-∞ , -3)
sau -3 daca intervalul este inchis (-∞ , -3]
Răspuns
Explicație pas cu pas:
Dupa cum este scris enuntul, aici inteleg ca este vorba de intervalul de referinta
( - ∞ ; -3si2/3] ⊂ R, pentru ca nu se face nici o restrictie la Z si in acest caz, cel mai mare numar din intervalul specificat este limita dreapta a intervalului, adica -3 intregi si 2/3(-3si2/3), deoarece intervalul este inchis la dreapta.
Obervatie: sa nu mai pui niciodata paranteza dreapta la + sau - ∞, paranteza dreapta in cazul intervalelor, inseamna ca valorile din capetele intervalului unde s-au folosit aceste paranteze, pot sa fie atinse, ori +/- ∞ sunt valori abstracte, care nu pot sa fie luate de o variabila, decat in cazul limitelor, care caz nu este in discutie aici, la aceasta tema.
Obs2: Daca ti s-ar fi cerut cel mai mare numar intreg, deci din Z, din acest interval, atunci acesta ar fi fost -4, adica cel mai mare numar intreg din intervalul de referinta, mai mic decat capatul din dreapta al intervalului, fiind vorba de numere integi, negative in acest caz.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că resursele disponibile v-au fost de ajutor. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem în curând și vă invităm să ne salvați în lista de site-uri preferate!